Saint-Valery-sur Somme
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
08 Juni 2014 | Frankrijk, Le Crotoy
We vertrokken (dachten we) ruim op tijd. Om 11 uur ging de eerste stoomtrein en de volgende stoomtrein zou pas om 14:30 uur vertrekken. We waren rond 10:30 uur bij het station, jeetje wat een drukte en wat een rij voor de kassa. Ik ben maar uitgestapt en alvast in de rij gaan staan voor de kaartjes. Timo werd nog van hort naar her gestuurd voordat de camper toch een plekkie had gekregen. Mensen 2 meter achter mij die ook al een tijdje in de rij stonden werden weggestuurd.... pff goed dat ik er al in was gaan staan. Nog 3 personen te gaan en toen brulde de conducteur iets in het Frans. Dus gevraagd of hij dit in het Engels wilde zeggen, hij keek me hopeloos aan, vroeg aan het meisje aan de kassa of zij het in het Engels wilde zeggen en ging er vervolgens snel vandoor. het meisje sprak ook alleen Frans, nou ja, tzal wel...
De trein was echt bompie vol en dus werden het staanplekken op het balkon.. Het grappige was dat we een tussen station hadden, waar de stoomtrein van de andere kant naast ons kwam staan. Beiden treinen werden los gekoppeld, reden naar de andere kant en ja na het station reden we weer de andere kant op (nee niet terug... dacht ik eerst ook, maar bleek toch nog ergens een wissel geweest te zijn...).
In Saint-Valery-sur-Somme was het ook giga druk en ik was blij dat we er niet nog eens met de camper waren, wat een drukte en alles ging stapje voor stapje verder. De locomotief werd losgekoppeld, reed naar een draaiplateau, (welke inderdaad ging draaien), waarna deze weer naar de andere kant van de wagons kon rijden. Echt grappig. We aten aan de rand van de baai aan het begin van de markt. Deze bleek om 13:00 uur afgelopen te zijn. Het was wel grappig om even over te lopen. Nigila scoorde zo nog 2 haarstrikken en een nieuwe sneeuwbol (haar vorige bleek niet te kunnen stuiteren op onze tegelvloer) en oh ja, ook in Frankrijk blijken ze loomelastiekjes te hebben en dan weer net andere kleuren dan bij ons, dus nog 2 zakjes gekocht... Die kan dus weer even vooruit.
We hebben ook meteen maar de eerste stoomtrein terug genomen te hebben. Die van 14:30 uur. We hadden nu wel zitplaatsen (Nigila op schoot). Het was een rit door een mooi gebied, met hele mooie schuilhutten (alleen vermoedelijk voor de verkeerde redenen want we zagen lokeenden).
Terug op de camping was het even uitpuffen, oh ja we hebben vandaag vanaf le Crotoy alleen maar zon gehad (rond de 25 gr), dus een lekker weertje. Nog 1 keer het zwembad in gedoken samen met Nigila. Pappa bleef even "thuis". Die kwam ons roepen toen de pizzakar open ging. We hadden Nigila haar bambinopizza beloofd, dus we hebben een makkie vanavond. En genoten heeft ze, we deelden samen een pizza en dit werd letterlijk delen..
En zo is ons laatste dag op de camping al weer bijna ten einde. Morgen langs de kust weer langzaam af zakken (klimmen) naar huis, morgen is er gewoon weer school... het was een leuke laatste onderbouwvakantie..