Clervaux
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Nigila
18 Augustus 2014 | Luxemburg, Vianden
de rest van de dag is zonnig met 2x een klein buitje.
3x raden wat Timo vanmorgen vroeg is gaan doen.. Alleen kroop hij rond 08:00 uur weer terug vanwege een stevige regenbui. Dus nog even gedommeld tot ons kaboutertje uit bed kwam.
We waren gisteren vergeten om broodjes te bestellen. Om 18:10 uur stonden we bij het restaurant om te vragen of het nog kon, maar helaas, dit is tot 18:00 uur en geen minuut later. Vanmorgen dus naar het restaurant gegaan, gelukkig hadden ze er wat extra en hadden we toch een ontbijt.
Na het eten ging Nigila nog naar Sarah-Fey om te kijken of die al wakker was, maar die was nog niet buiten. Dus vertrokken we, zonder dat zij haar vriendin gedag had kunnen zeggen. We zijn eerst naar Marnach gereden om melk te halen voor het pannenkoekenbakken en nog wat andere boodschappen. Timo gooit de camper even vol diesel (en het is toch lekkerder om hier te tanken hoor )
We rijden door naar Clervaux. Een heerlijk stadje met een mooi kasteel. Hier schuilen we even voor een klein buitje dat overdrijft. Vervolgens lopen we naar een schitterende kerk (zowel van buiten als van binnen). De buitenkant was echt indrukwekkend. De parochiekerk is in Romaanse-Rijnlandse stijl opgetrokken in 1910 met ter plaatse gewonnen Ardense natuursteen, echt prachtig om te zien.
We klauteren via een ietwat steile weg naar boven naar de abdij van de benedictijnen van St.-Maurits en st.-Maur. Ook dit is pas in 1909 gesticht. Een groot gebouwencomplex van bruine leisteen. De abdijkerk heeft een fraaie, zeshoekige toren in Romaans-Bourgondische stijl, die hoog boven de stad uitsteekt. We kunnen de abdij niet bezoeken, wel de kerk, die sober is ingericht, maar is toch op zijn eigen manier ook mooi. Via een natuurpad lopen we weer naar beneden, prachtig.
Hierna rijden we weer terug naar de camping. Nigila heeft pech, Sarah-Fey is ook weg. Op het moment dat die terugkomt, sluiten ze elkaar weer in de armen en is het weer dikke mik.
We nodigen de meiden Lente en Sarah-Fey uit om te komen eten. Dit doen ze met plezier. Dus met een volle tafel genieten we van de pannenkoeken á la Timo, heerlijk hoor.
Na het eten verdwijnen de meiden weer naar buiten, ze lopen een kleine (eigen verzonnen) speurtocht op het campingterrein, pappa vertrekt richting het water en ik, ik kijk even tv en zet de foto’s alvast in de mapjes waar ze horen. Morgen de laatste campingsdag voordat we weer richting Nederland vertrekken, jeetje wat gaat het toch snel…
18 Augustus 2014 - 22:25
Rudy:
Volgens de dierenarts komt het helemaal goed met de vis, die ik vergeten was.
Krijgt nu speciaal voer om aan te sterken :)
goede trip naar huis Rudy. -
19 Augustus 2014 - 07:54
Sylvia:
Goede reis naar huis, dat gaat zeker snel zo'n vakantie. -
19 Augustus 2014 - 08:59
Omajansen:
goede morgen allemaal
het is hier wel een donkere morgen de zon kan niet goed doordringen en gisteren helemaal niet Myrthe kwam verkleumd thuis van de eerste dag vakantieweek maar lekker gegeten en op tijd naar bed was ze vanmorgen weer fit ik lees dat dit de laatste campingdag is ik dacht dat jullie vrijdag pas thuis kwamen
nou wij horen het wel groetjes en nog veel plezier xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx