Picardië, terug op Champ du Neuf
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
15 Juli 2019 | Frankrijk, Saint-Aubin-sur-Mer
We stonden allemaal om 07:00 uur op. Timo reed even naar de bakker voor brood, de dames gingen snel even douchen en aankleden.
Terug gekomen hebben we ontbeten en zijn we toch nog even gaan afwassen zodat we alles schoon mee namen naar de volgende bestemming.
Daarna moesten we alleen de kostbare dingen (fotoapparatuur en laptops e.d.) nog even achterin de auto doen en konden we wegrijden...
Nou ja wegrijden.... We zitten nog steeds met het feit dat we minimaal 1 90graden bocht moeten nemen, dat met een combinatie van 10 meter lang en het feit dat de weg nog geen 3 meter breed is en de vakantievierders allemaal hun auto voor hun tent hebben staan, betekent dat we weer blij zijn met onze mover en eerst en stukje aan de wandel gaan met onze caravan.
Als we de hindernis zijn gepasseerd, koppelen we hem aan, controleren de verlichting, zetten de laatste fiets op de fietsendrager en de reis naar Picardië kan beginnen. We vertrekken rond 09:00 uur.
Onderweg moeten we zowaar de ruitenwissers even aanzetten voor een paar druppeltjes. Maar na 5 minuten kan die weer uit en blijft het droog.
Het is weer rustig op de weg en zelfs bij de tolpoortjes kunnen we nu zonder oponthoud door. De meeste auto's met caravan gaan de andere richting uit.
Om half 2 zetten we de auto en caravan voor de receptie bij Champ du Neuf. De receptie is gesloten tot 2 uur, dus lunchen we in de tussentijd even ter plaatse in de caravan. Om 2 uur gaan we de receptie binnen en als we aan de beurt zijn hoeven we onze naam niet te noemen. We worden herkent. Dat is toch een gevoel van thuiskomen.... We komen hier ongeveer eens in de 3 jaar, maar worden dus gewoon al herkent. Leuk.
De Patron rijdt ons weer voor in zijn golfkarretje. Wat tegen valt is de grootte van de plaats. Vooral omdat de camping ruim van de helft leeg staat. We kunnen de caravan niet zo zetten dat de opening naar de weg toe staat en als we zijn opgesteld, komen de lijnen van de voortent tot in de heg.... Mmmm volgende keer maar de nummers van de plaatsen noemen die wij willen hebben. De luifel kunnen we niet opzetten, dus laten we het maar zo.
Om een uur of zes eten we de kliekjes die we meegenomen hebben van de laatste dagen in Normandië op, dus zijn gauw klaar met koken.
Na het eten rijden we nog even naar Crotoy, vinden eindelijk een brievenbus. In Saint-Aubin-sur-Mer was vlakbij de camping een postkantoor, alleen had die geen brievenbus buiten staan of hangen. Heel vreemd.
We lopen nog even een supermarkt in, nog steeds op zoek naar koffiemelk. Ook hier slagen we niet voor de koffiemelk. Wel voor toetjes en thee.
Hierna weer terug naar de camping en zo zit ook hier alweer de eerste dag op.... doei, tot de volgende.