campingdag
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Nigila
02 Mei 2015 | Oostenrijk, Neusiedl am See
Zachtjes tikt de regen op het camperdak, ritme van een regenbui….. Gelukkig hebben we ook dit jaar de oordopjes bij. Maar goed ook want om een uur of drie begint de buurpeuter te huilen en houdt ook niet meer op.. Dus doppen in en verder slapen. Er valt regelmatig een bui, dus we draaien ons wat vaker om. Als we opstaan regent het nog steeds. Mmmm dat wordt een saaie campingdag vrees ik. Het zal wel weer een pyjamacamperdag worden..
Om 9 uur is het even droog en pakt Timo zijn spullen weer en is weer voor een ochtend vertrokken. Oké dan zal ik hier wel blijven en iets met Nigila gaan ondernemen. We hebben beiden weinig motivatie dus de spelletjes gepakt, even op de comp en de Ipad en zo wordt het ook wel half 12.
Ik moet nog steeds wennen aan die campingdagen. Ik ben blijkbaar echt een ondernemer. Ik wil liever even een rondje rijden en kijken wat er allemaal te zien en te doen is in de buurt. Maar eerlijk is eerlijk, we zijn met z’n drietjes en zo heeft iedereen behoefte aan zijn eigen stijl. Dus pas ik mij netjes aan en hou ik mijn gemak op de campingdagen.
Als Timo terug is en we gegeten hebben, besluiten we toch nog een heel klein rondje met de camper te maken. Timo wilt toch zijn geluk bij de grote trappen nog eens beproeven. Nou die zitten nog steeds eindeloos ver weg. We lopen nog even over een brug naar Hongarije en rijden door naar Illmitz voor het rondje van van de week. De vijvertjes zijn nagenoeg leeg. We zien Roeken, maar die vliegen weg voordat de camera gepakt is en de bijzondere vogels zitten eigenlijk te ver weg. Dat zijn waarnemingsmomentjes. (We hebben een zomertortel / roek / krooneend / steltkluut / sijs / bosruiter / kemphaan / boomkikker gezien, maar van allen niet echt super foto’s kunnen maken).
Rond een uur of 5 terug op de camping. De buren zijn ook weer aanwezig. We hebben Nigila beloofd om ’s avonds spelletjes te doen. Nigila gaat echter even naar de speeltuin terwijl wij afwassen en vind daar een paar vriendinnetjes. Dus er wordt geskeelerd en samen gespeeld. Om half 9 komt ze terug. Haar Duitse vriendinnen moeten slapen.
Toch nog maar even kwartet gedaan en wat gedronken voordat ze naar bed moest. Het is per slot van rekening vakantie en we vinden het veel te fijn dat ze eindelijk een paar vriendinnetjes heeft. Morgen is eigenlijk een doedag, maar daar wij het ook wel belangrijk vinden dat Nigila andere kinderen heeft om mee te spelen, hebben we besloten de dag aan te passen aan haar. We zullen het morgen wel zien.. Tot dan