Vlinderval gezet
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
18 Augustus 2016 | Frankrijk, Saint-Quentin-en-Tourmont
Om 06:00 uur hoor ik het tikken. Pas als om 06:15 uur Timo uit bed gaat, dringt het tot me door dat het regent en de vlinderval (met de eierdozen) buiten in de regen staat (en vlinders houden niet van regen..) We vangen nog wat vlinders die op de lakens en op de val zitten, doen de vlindervallamp uit en brengen de val snel naar binnen. Vitrage er over en toch nog even terug in bed, brrr.
Ik blijf dommelen tot Nigila om een uur of 9 er ook uit kruipt. Timo is dan allang er uit en heeft het brood alweer gehaald. Het is vandaag een campingdag. We eten eerst en er blijken zelfs 7 tot 8 nachtvlinders in de voortent te zitten. Of die zijn ontsnapt uit de val of een droog plekje hebben gezocht, we weten het niet.
Na het eten halen Nigila en ik de vlinderval leeg. Het bekijks valt wel mee. We krijgen maar twee nieuwsgierige kijkers die durven te vragen wat we aan het doen zijn.
Er zaten 7 populierpijlstaarten in en om de val. Voor de niet-kenners, dat zijn vlinders van ongeveer 5 centimeter groot. Thuis heb ik zelden een pijlstaart en ik heb ook maar 2 grote potjes waar ze echt in kunnen. Het zijn echt indrukwekkende nachtvlinders. Google maar eens voor een beeld daarbij.
Nigila wilde graag helpen, dus Timo trok er op uit met de camera. Nigila was het echter na 2 uur wel weer zat en hoorde een Nederlandstalig meisje van haar leeftijd en vermoedde dat die met haar moeder naar het zwembad ging. Dus verkleedde ze zich en vertrok alleen naar het zwembad. Helaas was daar het meisje niet en ze vond het ook niet gezellig zo alleen, dus kwam terug op het moment dat Timo bij haar ging kijken.
We hebben tussen de vlinders gegeten. Na het eten nog even doorgegaan met het uitzoeken. Ik had toch zeker 40 verschillende soorten macro’s, dan nog een stuk of 8 micro’s en ik gok een stuk of 5/6 voor mij nieuwe soorten (als ik ze goed gedetermineerd heb).
’s Middags was er ponyrijden op de camping, dus er naar toe met z’n allen. Bleek het nog gratis ook, wat een bof zeg. Na een klein rondje fietsen was het al weer etenstijd.
Het was vandaag pannenkoekendag. Daar Nigila en ik bij Kaboutertje de pannenkoeken met shoarma zo lekker vonden, hebben we dat zelf ook klaar gemaakt. Heerlijk hoor. Vooraf een kopje paddenstoelensoep en ons buikje was weer goed gevuld.
Na het eten kon ik Nigila en Timo over halen om een spelletje te doen. Klossen gooien tot je 50 punten heb gehaald. Oké te ingewikkeld om uit te leggen, maar ik vond het erg leuk. Nigila was ook erg enthousiast tot na het 1ste spel, toen ging ze zitten lezen en spelen en ja, toen werkte het niet meer. Toch verbroederde het. Ik weet nu van veel meer mensen dat het Nederlanders zijn en de buren wilden wel een potje mee doen. Dus gezellig gedaan. (ze vertrekken helaas morgen weer naar Serooskerken).
Nigila dook weer pas om 22:00 uur in haar mandje. Dat wordt echt wat na de vakantie, wordt echt wennen en wij lagen er om 23:00 uur ook in. Straks wordt ik ook nog een ochtend mens…. Nnneeee, denk het toch niet. Ik vind het veel te lekker om ’s morgens even lekker uit te slapen tot een uur of half 9. Denk niet dat dat ooit over gaat, hahahahaha
20 Augustus 2016 - 07:54
Opa En Oma Jansen:
geniet nog maar lekker hoor want volgende week komt er een hittegolf