Visite, Apenheul en bbq
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
02 September 2016 | Nederland, Nieuw-Milligen
Vandaag krijgen we visite. Marlous en Martin, gezellig dus. Timo gaat met Martin op pad om te fotograferen, ze gaan naar een fotohut in Hoenderloo.
Marlous, Nigila en ik gaan naar apenheul. Timo zou eerst om 7 uur in de fotohut moeten zijn, maar na een bericht dat er niet zo veel te zien is deze periode, na overleg met Martin besloten dat ze pas om 08:00 uur vertrekken van de camping. (Is toch een betere tijd voor de lady’s.)
Om een uur of 8 staan we bij de poort van de camping en scheiden de groepen zich. Natuurlijk hebben we mijn telefoon bij. Nigila ziet dat er een “zwarte” in de buurt is, dus we rijden even nog rondjes op de parkeerplaats en omgeving (tot verbazing van Martin, die er eerst niets van begrijpt, maar wordt bijgepraat door Timo, die ons gelijk door heeft.)
Na het vangen van de "zwarte", halen we nog de laatste spullen voor de bbq, doen nog een rondje park voor weer een “zwarte”. Bij de derde zwarte vind ik het genoeg, anders wordt er niet ontbeten. Dus terug naar de tent, ontbijten en we vertrekken om een uur of half 10 richting Apenheul.
We kijken nog even voor een leuke parkeerplek in de buurt van Apenheul, maar dat vinden we niet, dus op de officiële parkeerplaats van Apenheul parkeren we. We hebben al kaartjes met de Jumbokorting gekocht en kunnen zo naar de ingang lopen. Het is er kleiner dan ik dacht en zijn om een uur of 1 al ruim over de helft als we een smsje krijgen van de heren of wij daar blijven of ook naar het Aardhuis komen.
Het blijkt zo stil te zijn bij de vogelhut, dat de mannen verhuist zijn naar het Aardhuis. Wij maken onze ronde in Apenheul af en vertrekken ook naar Aardhuis. Het was daar stiller met de herten voor de observatie hut dan van de week, maar het blijft prachtig die wilde herten zo dichtbij te zien komen en dan nog eens rustig te zien gaan liggen relaxen, pal voor de hut.
Om een uur of vier vertrekken we naar de camping. We drinken wat en gaan dan aan de BBQ. Het is niet heel warm, dus zitten we in de voortent. Timo neemt het bakken op zich. Het is erg gezellig. Nigila vind het ook prachtig.
Na de bbq vertrekken Marlous, Martin, Nigila en ik naar het zwembad. Nigila haar dag kan dus niet meer stuk, want hiep hoi, toch nog een keertje zwemmen, dat is toch prachtig.
Timo blijft liever bij de tent. Hij zorgt voor de afwas en pakt alvast wat in voor ons vertrek van morgen. Om een uur of 9 is hij echter ook bij het zwembad als wij daar uit komen. We hebben Nigila en Martin nl nog een toetje (ijsje) beloofd. Dus nog een keertje schepijs besteld. Martin blijkt te trakteren. Bedankt Martin, het was heerlijk.
Als we naar buiten lopen blijkt Timo met de auto te zijn gekomen, omdat het weer geregend heeft en volgens Timo toch weer een flink buitje. Ondertussen is het eigenlijk zo goed als droog en Martin loopt met Nigila nog even de “lange route” om zo nog even samen te pokemonnen. Dat vind Nigila helemaal geweldig. Kan ze eindelijk een keertje met iemand pokemons zoeken. Martin weet ook nog eens alle namen en weet hoe het werkt. Hij is gelijk haar beste vriend.
De rest was met de auto naar de tent gereden en vol geduld wachten we op de jagers. Martin had weer een paar nieuwe gevangen vertelde hij. Dus Nigila trots dat zij dat heeft kunnen geven.
Hierna vertrekken Marlous en Martin en gaan wij eigenlijk gelijk naar bed. Morgen moeten we de voortent inpakken. Op dit moment regent het helaas. Hopelijk stopt het snel zodat de tent morgen droog is.