Storm
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
28 Februari 2017 | Oostenrijk, Neukirchen am Großvenediger
Ontbijten, aankleden en op pad. We moesten natuurlijk ook de ski's nog ophalen. De liften starten pas om 08:45 uur, maar op weg naar Bramberg zagen we dat de gondels al draaiden en het was net 08:10 uur of zo. Nou oké, des te langer konden we nog even samen skiën.
Onze ski's opgehaald en op naar de gondels. Daar stond men in de rij, dus de lift was toch nog niet open. Op een gegeven ogenblik zagen we een medewerker van de lift in gesprek gaan met de mensen vooraan. Maar uiteraard konden wij dat niet horen. Tot ik de lichtkrant las. Achtung, lift bis mittelstation in betrieb. Wat???? Met andere woorden, de gondellift ging maar tot het middenstation, maar de leerlingen moesten natuurlijk wel naar boven. Wat nu.
Bij het infokantoortje hing een memo. In verband met de storm boven, was het gondelstation boven dicht. We zagen op de skipistes en skiliftenbord dat in Neukirche wel haast alles nog open was. Dan maar daarnaartoe rijden.
Voordat het zover was, toch nog even een skileraar aangesproken, die met vele voor de deur stonden. Nee, blijkbaar moesten we allemaal beneden blijven wachten op de leraren. Dan gingen de kleintjes met bussen richting Wenns om daar te gaan skiën en de grotere gingen naar boven om vanaf het middelstation te skién.
Het wachten duurde erg lang, maar om 10 uur vertrokken de klasjes dan toch naar het middenstation. Ondertussen hadden we al gezien dat ook in Neukirche de gondels nog slechts tot het middenstation gingen en boven feitelijk alle liften dicht waren. Nigila haar klas was uitgedund tot 4 leerlingen ipv 10. Wij zijn ook maar naar het middenstation en hebben deze afdaling ook 1 keer genomen. Maar het was ernstig pap, zwaar en druk. Na 1 afdaling waar we ongeveer drie kwartier over gedaan hadden, zijn we gestopt. Hebben broodjes gehaald, naar het appartement gereden en daar even een bakkie gedaan.
Ik ben Nigila op gaan halen, terwijl Timo hier bleef om tafel te dekken, fritattensupe klaar te maken en de knakworstjes. Er was nu slechts 1 restaurant waar gegeten kon worden en wij gokten dat het daar ernstig druk zou zijn.
Ik heb de app van het skigebied op mijn telefoon gezet. Ik had al om half 11 bericht ontvangen dat in Neukirche de liften weer tot het bergstation ging, dus wij hadden al besloten dat wij, als de Smaragdbaan nog dicht zou zijn, wij terug zouden rijden en daar zouden gaan skiën. Echter om half 1 zag ik de update dat ook de Smaragdbahn tot het bergstation zou gaan. Gelukkig, we konden dus weer gewoon naar boven.
Na Nigila bij haar klas te hebben afgezet zijn wij ook naar boven gegaan. Wat een verschil met vanmorgen zeg. Het was weer heerlijk skiën daarboven. Verder merkte je echt dat het veel rustiger was dan gisteren. Er waren meerdere mensen die vanmorgen al besloten hadden om dan maar terug naar hun verblijfplaats te gaan en die waren duidelijk niet allemaal meer teruggekomen vanmiddag. Dus bij de liften hadden we amper wachttijden en konden heerlijk doorskiën.
We waren 7 minuten te laat beneden, echter kwam Nigila nog later, dus die had ons gelukkig niet gemist. Zij hadden veel geskied en Nigila heeft erg last van haar rug zeg ze. Nog 2 dagen les. Helaas stoppen haar vriendinnetjes er morgen al mee. Die gaan de laatste dagen naar Gerlos om te skiën.
Ze voorspellen voor morgen nog meer wind, maar we zagen ook dat de wind ondertussen gedraaid was en we hadden vanmorgen al gehoord dat ze alleen niet kunnen skiën als de wind echt dwars door het dal waait. Dus met een beetje mazzel, kunnen we morgenochtend ook weer gewoon naar boven. We zullen zien.
Vanavond gaan we weer naar Siggen om te eten. Daar we vanmiddag geen warm hebben gegeten, geen broodjes voor vanavond hadden meegenomen en we hier niets bij hebben voor avondeten. Maar wat mij betreft is dat zeker geen straf..
Wij hebben weer heerlijk het dagmenu genuttigd, echte Oostenrijkse soep, maar weet niet meer hoe die heet en wienerschnitsel met draaifrietjes + een pudding toe. Heerlijk weer. Het is wel erg wennen, want vanaf het moment dat je binnen stapt, tot je weer naar buiten stapt zit steeds slechts drie kwartier en dan heb je bestelt en gegeten....
Hierna weer chillen in het appartement. Ieder achter zijn schermpje aan de tafel. Ondertussen komt de regen al een half uur met bakken uit de hemel. Ik hoop dat het boven net zo hard sneeuwt als het hier regent.
Ik had eigenlijk liever hier ook sneeuw gehad, maar vrees dat de temperatuur hier beneden te warm is. Ik ga duimen dat het boven heerlijk wit is geworden deze nacht...
Voor nu alvast welterusten!
28 Februari 2017 - 20:56
Sylvia Scharp :
Leuk weer om alles te lezen. Veel ski plezier. -
28 Februari 2017 - 21:16
Rudy:
nou jullie hebben het daar wel naar de zin lees ik.
Hier slecht weer al 2 dagen, echte hoos bui gehad.
Pardijn zit in ieder geval droog.
Groetjes Rudy.