Madame Tusseau - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nigila Jansen - WaarBenJij.nu Madame Tusseau - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Nigila Jansen - WaarBenJij.nu

Madame Tusseau

Blijf op de hoogte en volg Nigila

23 Oktober 2017 | Nederland, Amsterdam

Met een vreemd gevoel vertrekken we vanmorgen. Het is dubbel. We hebben er allebei wel zin in, maar we missen eigenlijk gelijk al Timo. Helaas het kon niet anders... Er is een stop en Timo moet 6 dagen in de week 12 uur werken dus is 13 uur van huis.

In overleg besluiten Nigila en ik dat we dan toch samen op vakantie gaan. We gaan een stedentrip maken. Maar ja waar naartoe? Nigila wil heel graag eens naar Amsterdam. Dat wordt het dan ook. 4 dagen in Amsterdam. Ik ben benieuwd.

Dus vanmorgen Timo gedag gezegd en op pad richting de hoofdstad. We hebben rustige wegen en weinig oponthoud als rijden we wel langs oegstgeest omdat er een file op de A4 wordt voorspeld.

We komen rond 12 uur aan in de buurt van ons hotel. Ik had gelezen dat er een parkeerplaats was bij het hotel. Maar ik zag niets en kon mijn auto ook niet regulier kwijt. Dus de straat in gereden. Daar het natuurlijk Amsterdam is, staan her en der auto's dubbel geparkeerd. In "onze" straat stond een vrachtwagen op de stoep aan het begin.

Het was een smalle straat, ik kon amper de auto's passeren, voor mijn gevoel klopte het niet. Dat bleek ook wel. De bewuste vrachtwagen had voor het verboden in te rijden bord gestaan. Vandaar die hoofdschuddende mannen die we tegen kwamen en het moeilijke passeren... Lang leve de grote steden :-).

Na een klein uur de auto toch maar even op een kiss en go plaats neergezet en het hotel binnen gegaan. Daar kreeg ik te horen dat er genoeg parkeerplaatsen zijn bij het hotel a 4,00 per uur van 9 uur 's morgens tot 24 uur 's avonds. Mmmmm daar had ik even niet op gerekend. We konden hem ook nog in een parkeergarage in de buurt zetten, vermoedelijk met dezelfde kosten. Anders moesten we de auto even in Amstelveen zetten en met de tram weer terug Amsterdam in komen...

Dus onze bagage voor 4 dagen maar eerst binnen gezet. Het is echt zo'n Amsterdams herenhuis. We zitten op de derde etage. Dus we moesten 4 steile smalle trappen op. Nu zijn wij dames, dus we hadden slecht 3 tassen bij ons, een doos met eten / drinken, de laptoptas, de schoudertas, 2 dekens een kussen en wat knuffels.... pffff hoeveel dagen gingen we ook al weer?

Boven gekomen was Nigila helemaal gelukkig. Mooi uitzicht en zij vond het wel leuk. Het is een kleine kamer, met 1 stopcontact, 1 wasbak, 2 bedden, 2 stoelen, 1 tafeltje en een 1 kast. Nou ja het is alleen maar om te slapen en het is schoon en netjes.

Nadat we alles naar boven hadden gesleept zijn we snel terug gegaan naar de illegaal geparkeerde auto. Jeetje zeg, alleen dit allemaal is al een avontuur op zich. Ja dan maar richting Amstelveen rijden en kijken of we de auto daar kunnen parkeren. Maar ja waar zetten we hem neer. Mmmm gelukkig hebben we vorige week een pokemon event gehad in Amstelveen en weet ik dat je in welke buurt je gratis zou moeten kunnen parkeren. We komen bij de campus, veel gebouwen, weinig woningen. Na een kwartier vinden we een plekje, maar het voelt niet goed. Hier is 's nachts natuurlijk geen toezicht en amper iemand aanwezig waarschijnlijk. Nee, hier durf ik de auto van Timo niet achter te laten. Dus doorgereden. We komen in een woonwijk. Ik zie een mooi pleintje met aan 3 kanten lage flats. Hier is waarschijnlijk genoeg sociale controle. Dit wordt het. Eleonora Rooseveldtstraat. Mmm even foto van maken, want ja, over 4 dagen wil ik de auto toch wel weer terug vinden.

Nu weer op zoek naar een tram. Gelukkig hebben we bij het hotel al gevraagd welke lijn we dan moeten hebben. Dat zou 5 moeten zijn naar het centraal station. Dus stappen wij bij Kronenburg op lijn 51. We activeren onze nieuwe Ov-kaarten (die heb ik vorige week vrijdag pas binnen gekregen) en zie dat het apparaat aangeeft dat het saldo 0,00 euro is bij allebei. We stappen toch maar in. Het is namelijk best wel ver lopen. Gelijk Timo maar een berichtje gestuurd.. Even op de kaart gekeken, mmmm we moeten toch overstappen op een andere lijn..
Dus we stappen uit, lopen naar beneden en mijn hart begint sneller te slaan. Oh nee, dat zijn van die poortjes die alleen open gaan als je een geldig kaartje hebt... wat nu. Ik loop er toch gewoon heen, doe mijn Ov-kaart als een volleerd reiziger voor het apparaat en wauw zie daar, de poort gaat gewoon open. Dus ook snel voor Nigila het poortje geopend en snel naar buiten.

Nadat we na wat zoekwerk de volgende tram hadden gevonden, stappen wij bij het rijksmuseum uit... Ons eerste grote avontuur zit er op.. Jeetje wat was dat weer spannend allemaal... Het lijkt wel of ik van het platteland kom..

We staan weer bij ons hotel, maar wat nu. We besluiten naar Madame tusseau te gaan. De toegangskaartjes heb ik al. We stappen weer op de tram, met de plattegrond van de stad op onze schoot proberen we zo in de buurt te komen waar we zijn moeten. En dat lukt. Onderweg zien we heel veel leuke straatjes... wij gaan ons wel vermaken de komende dagen.

Madame Tusseau vinden wij heel leuk. Jeetje wat knap gedaan al die artiesten..

Nadat we buiten staan besluiten we toch even een suikerspin te halen op de kermis. Heerlijk. Via de Kalverstraat struinen we via allerlei winkeltjes langzaam weer richting het hotel.

Onverwacht komen we op een Begijnenhof. Wat leuk en heerlijk is het daar. we maken wat foto's en verlaten dit hofje weer. Gelijk sta je ook weer tussen het gedruis en heb je de onverwachte oase van rust weer verlaten.

Nigila ziet tassen van de Primemark en nog een winkeltje waar ik de naam alweer van ben vergeten.... even spieken hoor: Lush freshtassen. De Primark even gegoogeld, maar dan moeten we weer helemaal terug lopen. Dat doen we van de week een keertje na het Anne Frankhuis. Wij lopen verder, terug richting het hotel. Op een gegeven ogenblik komen we toch dat Lushwinkeltje tegen en uiteraard lopen we daar naar binnen. Nigila wil heel graag een bom meenemen (ja vraag me niet hoe of wat, maar het is een geur/bubbelbom voor in bad of zoiets.) Het is een grappig winkeltje waar ze ook van alles demonstreren. Een groot voordeel is dat we eindelijk onze kleverige suikerspinhanden kunnen schoonmaken.

We eten onderweg op het Rembrandplein bij een Italiaan. Nigila pizza en ik spaghetti. Helaas, de spaghetti is niet echt smakelijk, maar de pizza is heerlijk volgens Nigila en we hebben gegeten, dus we kunnen 'thuis" komen..

Het begint ondertussen te schemeren en we overleggen even met elkaar hoe we terug gaan. Met de tram of lopend. Het wordt de benenwagen. Nigila vind het leuker lopend omdat je zo meer van de stad ziet. Gelijk heeft ze. Een nadeel is alleen dat ik in de schemering helemaal die kleine lettertjes op de plattegrond niet meer kan lezen en de telefoons alle 2 bijna op zijn. Gelukkig hebben we nog powerbanks bij ons en touwetjes... Hopen maar dat 1 van de telefoons het zo lang vol houdt. We zoeken googlemaps op en lopen langs de verschillende grachten terug richting het rijksmuseum (waar we in het hotel op uit kijken). We zien verschillende rondvaartboten varen en horen het gelach van de mensen op de boten. Ja dat moeten we van de week ook zeker een keertje doen. Een rondje op een rondvaartboot.

Om half 8 denken we ons hotel gevonden te hebben, maar dichterbij gekomen blijk het het verkeerde hotel. Nog even een stukje verder. Ja, we klauteren alle trappen weer op, gooien opgelucht onze schoenen uit en ploffen op ons bed neer. Zo dat was ons eerste dag in Amsterdam. Wat een avontuur was het nu al.

Wij vermaken ons wel... Ben benieuwd wat deze stad ons de komende dagen allemaal nog gaat brengen.

• 24 Oktober 2017 - 09:27

Sylvia Scharp :

Veel plezier saampjes.
    Ja parkeren is belachelijk duur.
    Ik heb het idee dat ik een stuk tekst mis.
    Het is een kleine......en verder komt er niks.

• 24 Oktober 2017 - 09:31

Opa En Oma Jansen:

dus dat was even sjauwen eer je boven was er geen butler om die tassen boven te brengen
    nog veel plezierxxxxxxxxxxxx

• 24 Oktober 2017 - 21:20

Sylvia Scharp :

Jaa nu kon ik het hele verslag lezen. Leuk hoor.