Nat van onze kruin tot onze tenen
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
24 Juli 2017 | Oostenrijk, Bad Gastein
We worden vannacht een paar keer wakker van de regen die op het dak van de caravan klettert. We hebben de afgelopen dagen ook al meerdere malen onweer gehad, maar meestal alleen in de avonduren.
Als we om een uur of 8 wakker worden regent het nog steeds en de vooruitzichten zijn ook dat het heel de dag zal gaan regenen. Dat is dus wennen. We zijn zo gewend dat het vanaf 8 uur droog en warm wordt.
We blijven vanmorgen daarom maar op de camping. We gaan even naar de speelkamer in de hoop dat daar het internet wel werkt. Dat is ook maar af en toe het geval.
We eten rond 12 uur (ja in de caravan, want het is echt nat onder de luifel en in de voortent).
Daarna kleden we ons om, we doen vandaag een binnenattractie en wel het thermenbad in Badhofgastein. We mogen daar 4 uur zwemmen. We parkeren vlakbij het zwembad. Het bijzondere daarvan was dat het betaald parkeren was, maar dat je je geld vervolgens terugkreeg bij de kassa van het zwembad.
Het water was 32 graden of warmer. Er waren verschillende zwembaden, een familiezwembad, een lady’szwembad, een relexzwembad, een peuterzwembad, een sportzwembad en een sauna (We zijn niet wezen kijken, maar ik denk dat je daar niet kon zwemmen). Dan nog verschillende glijbanen, 1 die voor het grootste gedeelte door het donker ging en eentje die echt hard ging.
Bij de meeste zwembaden kon je ook nog naar buiten toe, Echt een heel luxe zwembad dus. Bij het familiezwembad had je ook nog een soort koepel, waar soms van die soesellichten branden en op een gegeven ogenblik zelfs een tekenfilm te zien was. Ja ook hier hebben wij ons weer prima vermaakt.
Ondertussen regende het nog steeds. We zijn na het zwemmen terug naar de caravan gereden en hebben de kliekjes van van de week opgewarmd met een soepie erbij.
Vanavond hebben we even gezellig wat spelletjes zitten doen en was het om half 9 droog. Tijd voor de afwas dus. Het was droog gebleven tot nu. Ik hoor dat het weer begint te regenen. Van mij mag het ondertussen wel ophouden. Behalve dat het op een gegeven ogenblik irritant wordt dat gekletter op de caravan, vind ik het ook niet erg als het water in de voortent weer wegzakt en we daar weer kunnen gaan eten / leven als we hier op de camping zijn.
Nou ja, we krijgen het maar cadeau. Ik ga afsluiten en ik hoop dat we morgen weer een ouderwetse droge zonnige dag krijgen. We willen dan echt op tijd wegrijden richting de zoutmijnen en we willen kijken of we het 1 (bijvoorbeeld de zoutmijnen) ’s morgens kunnen doen en het ander (bijvoorbeeld de ijsgrotten) ’s middags. Maar het zou ook zomaar andersom kunnen zijn. Het is even afwachten wat het weer ons morgen gaat brengen.
Weltrusten allemaal!