Elektrische scootertjes gehuurd, machtig!
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
31 Augustus 2021 | Nederland, De Cocksdorp
Jeetje alweer de laatste dag van augustus, niet te geloven toch en wat was dit een rare maand. 7 augustus ging alles nog zijn “gangetje” niet wetende dat we een week later oma haar laatste dienst zouden moeten geven. Het is nog steeds onwerkelijk. En we komen achter steeds meer: nooit meer dingetjes. Zo stuurde oma zowat dagelijks Nigila een apje om haar een fijne schooldag te wensen…Het nieuwe schooljaar zal daarom nog anders worden voor haar. Niet alleen een niveau gezakt, ook geen lieve meelevende apjes meer.
Zo werd ik wakker, nooit meer……
Volgens de buienradar zouden we de laatste vier dagen zon krijgen. Nou geen blauw in de lucht te zien. 17 graden en zwaar bewolkt. Timo was alweer op pad geweest op zoek naar strandlopertjes, kwam een happie eten en verdween weer om om 12 uur terug te komen.
De ladys zijn bij de caravan gebleven, jammer dat er niet wat dichterbij iets te doen is, dan liepen we daar wel even naar toe.
Na het eten hadden we elektrische scooters gereserveerd in De Koog. Het enige dilemma was dat je slechts kinderen tot 12 jaar achterop mee mocht nemen en je pas vanaf je 16de zonder rijbewijs op zo een scooter mocht rijden. Nu konden we voor Nigila wel een elektrische fiets huren en meefietsen, maar dat leek mij niets.
Dus besloten stout te zijn. Nigila op fietspad uit laten stappen. Scoorters opgehaald en Nigila opgepikt op het fietspad. Zo groot en zwaar is onze little lady niet, dus maar even de “regels” overtreden.
Het waren van die stoere scootertjes met van die brede banden (voor de mensen uit de gemeente Hulst, Bar Goed verhuurt deze ook).
Ik had ’s morgens de knooppuntenapp gedownload en een route uitgestippeld, aan de randen van het Texelse eiland. Ik had al uitgezocht dat je met die elektrische scootertjes ook op de niet verplichte fietspaden mochten rijden. Dus vooral een route uitgezocht, die je met de auto nooit zou kunnen rijden.
De scootertjes kunnen een afstand van 60 km rijden op de accu’s en er is een reserveaccu aanwezig, welke ook nog eens 20 km geeft. Verder reden ze maximaal 30 km/u.
We hebben het allemaal als zeer positief ervaren. Oké de wind en de temperatuur maakten het wat frisjes en Timo heeft zelfs zijn regenjas aangetrokken omdat de wind toch door al zijn kleding waaide. Maar echt zo leuk.
Inderdaad op fietspaden tussen de schapen door, weg van het overig verkeer. Echt een aanrader om ook eens te doen. Mochten we ooit nog in Texel komen met mooi weer, gaan we het zeker nog eens doen.
En dan is Nigila waarschijnlijk wel al 16, dus mag ze zelf op zo een scooter rijden.
Nigila hield de app bij en vertelde de route.
We hadden ook Robby de zeehond meegenomen. Dus verschillende foto’s gemaakt onderweg met Robby die er ook op stond.
We hadden de scooters van 14:00 uur tot 18:00 uur. Nu was mijn accu halverwege nog maar 1 streepje vol, terwijl Timo zijn accu nog steeds drie streepjes vol was. Dus Nigila is gewisseld, achterop bij Timo en ik ben alleen met Robby verder gaan rijden. We zijn over de dijk gereden die de zee van het land scheidt, wat een mooie vergezichten en heerlijk de zilte zeelucht. Ja het was echt genieten.
Bij de slufter nog wat gedronken (mijn accu stond toen al in het rood) en daarna op ons gemak terug gereden naar De Koog.
Rond half 6 waren we terug. Dus the little lady af laten stappen bij het fietspad, de scooters ingeleverd. En Nigila is naar de auto komen lopen om met z’n alllen richting de camping te rijden.
Ik vind het zo gaaf dat ik al gekeken heb hoe duur die dingen zijn. Ze zijn echt leuk en elektrisch en Nigila mag er vanaf haar 16de op rijden zonder een rijbewijs. Ik ga er eens serieus over nadenken, want ik vind ze echt heel leuk.
’s Avonds de shoarma opgemaakt met de shoarmabroodjes en ’s avonds weer onze digitale werelden en heb ik de vlinderval weer aan gezet.
Daar er momenteel weinig nachtvlinders te vinden zijn bij de lampen, verwacht ik dat er ook veel minder in de val zullen zitten in vergelijking met vorige keer.
Doei doeiiii tot de volgende
01 September 2021 - 19:25
Sylvia Scharp :
Leuk joh die scooter tocht. -
04 September 2021 - 12:58
Sanne Koekje:
Je hebt het weer helemaal leuk beschreven dat ik ook zo'n scooter wil gaan proberen een keer!