Gotland
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
20 Augustus 2022 | Zweden, Vibble
Zaterdag 20 aug
Gisteren hadden we de boot naar Gotland gereserveerd, dus zouden we om 11:30 uur afvaren naar het eiland. Dan nog een uur van te voren aanwezig zijn, dus kwart over 9 vertrokken we naar de haven. We zagen hoe het schip aan kwam varen en het manoeuvreren zodat hij netjes aan de kade lag, gebeurde met zo een preciesie, dat ik toch wel redelijk gerustgesteld aan boord zou gaan.
Ze kwamen nog controleren of wij de gastanks dicht hadden gedraaid en of wij ook het deurtje van de gastanks open hadden gelaten. Dit waren namelijk de voorwaarden als je aan boord van het schip reden.
Met dat we aan boord reden zagen we al dat de boord nog niet half vol was. We namen mee wat we boven bij ons wilden hebben en deden de camper op slot. Tijdens de vaart mag je niet terug naar je voertuig toe (maar dat is vaker bij overtochten, dus niet verrassend.) We hadden boterhammen gesmeerd en drinken bij. Toen we boven kwamen, rook het echter zo lekker, dat wij ons hebben laten verleiden tot een warme hap. De boterhammen zouden we vanavond dan wel opeten.
Het was een rustige vaart. We hebben wat rond gelopen, maar vooral hebben we naar Chicago fire gekeken. Een serie op Netflix, die ze op 31 aug stoppen met uitzenden. We zijn al aan het 4de seizoen bezig, maar moeten toch nog aardig wat afleveringen, dus wordt spannend.
10 minuten voordat we zouden aanleggen, werden we verzocht om terug te gaan naar ons voertuig. Rond 15:00 uur kwamen we aan in Visby op Gotland, reden de boot af en zetten het adres van een camping in de navigatie. Deze camping lag 4 km verderop, dus dat betekent dat we onze fietsen weer tevoorschijn halen.
Er is nog plek. Er is een heel groot waterpark op de camping en heel grappig, we komen er achter dat Villa Kakelbont (ja inderdaad van Pippi Langkous) en het piratenschip op de camping aanwezig zijn. Hier zijn in het verleden dan ook vele filmdagen gedraaid. Helaas moest er apart betaald worden voor het pretparkje Villa Kakelbont, dus mochten er zelfs geen foto’s van maken. De villa lag zo verstopt, dat ik jullie geen foto kan laten zien (en ik ga een foto van google gebruiken in mijn fotoboek). Timo loopt wel al 4 dagen Pippi Langkous te neuriën… help!
Onze camperplek heeft weer zicht op de Baltische zee en we zien dan ook een paar keer per dag de boot van en naar het vaste land langskomen. Na een rustig middagje genomen te hebben verders, eten we onze boterhammen op ’s avonds en pakken dan de fietsen om alvast een rondje door Visby te fietsen.
De elektrische fietsen bevallen prima, je fietst zonder dat je moe wordt even 30 kilometer weg. (Nee, inderdaad niet vanavond. In Visby gekomen zien we al dat het een leuk gezellig stadje is. Er zijn wandelgebieden, waar we omheen rijden en zien al meerdere gebouwen die we morgen nog eens wat beter zullen gaan bekijken.
Het is een vestingstad en het doet me ook wel wat aan Hulst denken. De straten zijn vol met verschillende horecagebouwen met terrasjes en die zitten ook behoorlijk vol. Het was er druk, vol levendigheid en gezelligheid. Hier wil ik morgenavond eigenlijk wel gezellig gaan dineren.
Nadat we de stad even hebben bekeken, rijden we terug naar de camping. Hier nog even de tablet aan voor nog een aflevering, voordat we naar bed gaan.
24 Augustus 2022 - 08:21
Sylvia Scharp :
Wat leuk van dat villa kakelbont.