van Mariestad naar Trollhatan
Door: Irma Kion
Blijf op de hoogte en volg Nigila
28 Augustus 2022 | Zweden, Trollhättan
Om 8 uur gaat de wekker. Dus rustig op staan, want het winkeltje voor de verse broodjes gaat pas om 9 uur open. Het was trouwens opgehouden met regenen voordat we gingen slapen, dus geen gekletter op het dak, tenminste, ze hebben overal van die bomen met eikels, de eikels vallen met grote klappen naar beneden (tenminste zo lijkt het), hahahahaha.
Na de ochtendrituelen ben ik toch nog even naar het water gelopen, want om nu de camping te verlaten zonder het water gezien te hebben, nee, dat kon niet, dat wilde ik niet. Dus even rondje camping gedaan en Timo stond al klaar met de camper, dus instappen en verder.
We rijden Mariestad door. Er zou een kathedraal zijn, maar de enige kerk die wij zien, vinden we niet echt indrukwekkend. We zoeken de pier die zo ver in het water zou liggen, die vinden we, maar vinden we ook niet indrukwekkend genoeg om daar tijd in te steken. Wel ligt er aan de haven een hele grote camperplaats. Daar kunnen echt tientallen campers staan, verder zien we daar toiletgebouwen, douches en stroompalen. Dus van alle gemakken voorzien. Mochten we hier in de toekomst nog eens terug komen, dan is het zeker iets om te onthouden.
Daar we Mariestad niet echt interessant vinden, tikken we het volgende plaatsje in: Trollhättan. Hier moet de grootste waterval van Zweden zijn, dus die willen we wel even gaan bekijken. Daar dit slechts anderhalf uur verderop ligt, rijden we nog even een schiereiland op om te eten bij het water. We vinden met enig zoekwerk wel een haventje, maar het regent zo hard, dat het weer een lunch in de camper wordt. We rijden nog even langs een kasteel.
Oh ja, sinds Mariestad rij ik voor het eerst in de camper. Ik rij stiekem heel graag. Op mijn werk rij ik zelden en als we op vakantie gaan, kom ik eigenlijk ook nooit achter het stuur, terwijl ik dat wel leuk vind. Timo had van de week gezegd, nadat ik zei dat graag ook eens wilde rijden, dat ik de andere dag mocht rijden, maar ondertussen waren we al weer een week verder en nog had ik niet achter het stuur gezeten. Daar is vandaag dus verandering in gekomen en het is goed gegaan volgens mij, dus met een beetje mazzel, mag ik nog eens.
We kwamen tussen 14:00 uur en 15:00 uur aan in TrollHattan. Het lijkt me een leuk stadje. We volgen de bordjes naar de waterval en helaas. De enige weg naar de waterval is afgesloten door hekken en verkeersregelaars en ook in de buurt vinden we geen parkeerplaats. Dus besluiten we een camping in de buurt te zoeken en daar verder te bepalen hoe of wat. Er blijkt een citycamping te zijn. Dus we rijden er heen en rond 15 uur zijn we op de camping. Dat is nog geen 1 keer gebeurd deze vakantie volgens mij, maar ach ook wel lekker toch?
Ik wil eigenlijk nog wel de fiets pakken en naar het stadje rijden. Ik was echter de enige, dus een rustig middagje in de camper gehouden.
Timo heeft zijn lievelingsgerecht weer gemaakt. Macaroni en het smaakte weer goed.
Na het eten werken aan mijn verhalen en foto’s. Er zijn ondertussen nog twee andere Nederlanders ook op deze rustige camping aangekomen. Echt apart, want het is hier echt rustig, de helft staat niet eens vol.
Ondertussen vernomen dat er vandaag een wielerronde was, vandaar dat wij niet naar de watervallen konden. Morgen kan wel, maar ondertussen heeft Timo ook gelezen dat de waterval eigenlijk alleen een waterval is als de watercentrale water door laat (en dat is pas weer de 31ste augustus), dus zijn benieuwd hoe het er morgen uit zal zien.
Wat ik ook nog niet vertelt heb, is dat we de hele vakantie al met herinneringen op pad zijn. We eten honing(stroop)wafels, rotterdammertjes, honingsnoepjes, we hebben een unieke tas bij, die Nigila al tot douchetas heeft genoemd, omdat die meestal mee gaat bij het douchen, al met al, we hebben enkele weken geleden een tas vol met lekkere streekproducten gekregen en die hebben wij mee. Nogmaals bedankt iedereen. Het smaakt allemaal erg lekker en de tas komt heel goed van pas. (maar blijft zeker niet in de camper liggen als wij weer thuis zijn.
Nu ronden we de avond af en tot morgen. Jullie zien vast de foto’s nog wel van de waterval en dergelijke morgen.
28 Augustus 2022 - 21:52
Cookie:
Oh ik altijd maar denken dat je niet wilde rijden haha als ik dit geweten had.. Nee dan had ik alsnog altijd gereden Irma. Grapje
Het zijn weer geweldige verhalen, volgens mij hebben jullie een heerlijke vakantie!