Naar het vaste land terug en door naar Stockholm
Blijf op de hoogte en volg Nigila
23 Augustus 2022 | Zweden, Skarpnäck
Vandaag terug met de boot naar het vaste land. De wekker liep half 6 af. We hadden alles al ingepakt, zelfs koffiezetapparaat en de waterkoker. Dus het was even heel snel wat ochtendrituelen. Dan de camper van de stelpoten afhalen, de verduistering van de ramen en klaar voor vertrek.
We rijden naar Visby. Bij de haven is het een drukte van jewelste. Hele rijen auto’s en 2 boten in de haven. We hadden gezien dat er een auto de rij voorbij reed (wat ons asociaal leek).Wij stonden in de middelste rij. Niet lang daarna valt mij op dat de rechter 3 rijen naar Stockholm gaan. Dit is de boot die wij wilden hebben, doch de komende dagen helemaal vol geboekt bleek. Wij moeten dus in de rechter rij zien te komen, maar ja, achteruit is allang geen optie meer door de auto’s achter ons en naast ons staat ook al een auto. Gelukkig maak ik oogcontact met de bestuurster, met gebaren met mijn armen en hand, maak ik haar duidelijk dat wij naar links moeten, naar de andere boot. Zij kan gelukkig nog wel naar achteren en geeft ons de ruimte. We rijden dan ook naar voren. Daar hebben we slechts 2 auto’s voor ons in eerste instantie. We mogen achteraan sluiten bij de mobilhomes. We staan bijna achteraan. Het is terug duidelijk drukker dan de heentocht.
We rijden onderin de boot op. Het staat echt vol. We lopen weer naar dek 7. Daar hebben we weer een stoel gekregen (maar net als de heen tocht, komen we ook nu niet in die stoelen terecht.) We ontbijten aan boord. We zoeken broodjes uit met ham en kaas, kopje thee / koffie en daar er niet veel keus was Nigila Cola (nee dat is niet de gewoonte als ontbijt). Na het ontbijt zetten we natuurlijk Chicagofire weer even aan. Tot onze verbazing gaat het restaurant dicht, dus goed dat we niet al te lang gewacht hebben.
We reden om kwart voor 11 van de boot af. Nigila had Stockholm uitgekozen om te bekijken. Toen we de juiste boot niet konden nemen hadden Timo en ik eigenlijk gezegd, laat Stockholm dan maar, maar Nigila wilde toch heel graag naar Stockholm.
Daar er eigenlijk alleen een autoweg naar het noorden langs de kust en het is vier tot vijf uur rijden, dus we besluiten op een lunch na, in 1 keer door te rijden naar Stockholm. Weinig gedaan verders en dus ook weinig te vertellen. Enkel dat het al een paar uur regent en eerlijk is eerlijk, we mogen niet klagen, want we hebben tot nu toe enkel een keertje 's avonds tot een uur of 11 regen gehad en verder niet.
We komen om half zes op de camping in Stockholm aan. Eigenlijk ligt het aan de rand van Stockholm. Het is een kleine camping, maar gezien dat het eigenlijk in een hele grote stad staat, is het een mooie rustige camping. Volgens de voorspellingen blijft het vanavond nog een tijdje regenen, maar morgen als we naar Stockholm gaan is het weer heel de dag droog. Dus ja hoor, laat het nu maar vallen.
Voor nu welterusten en tot morgen.