Campingdag in Raggal
Door: Irma
Blijf op de hoogte en volg Nigila
15 Augustus 2024 | Oostenrijk, Raggal
We houden een campingdag. Dit omdat we twee dagen best wel veel gereden hebben, maar ook stiekem omdat we het niet zien zitten om naar beneden en weer naar boven te rijden.
We slapen uit, oké, we staan naast een speeltuin en heb het idee dat er toch ouders zijn die om 7 uur tegen hun kinderen zeggen, ga maar naar de speeltuin. Om half 8 geef ik het maar op en ga ik er uit. Ik ga op zoek naar de nachtvlinders. Later besef ik dat het wel een raar zicht is. Ik sta van alles te fotograferen bij het toiletgebouw. Daar moeten mensen toch wat van denken. De campingbeheerster kwam ook vragen of alles goed was. Uitgelegd dat ik van vlinders hield. Nou zei ze (ja in het Duits), die zijn hier genoeg.
Dus nu probeer ik stiekem nachtvlinders te fotograferen in de toiletten door gewoon steeds een ander toilethokje te nemen als ik moet. [e-1f60a].
Timo maakt de waterpomp. Gisterenavond had hij de zekering van het bed al vervangen voor de juiste zekering. Ik besluit om alle kasten eens leeg te halen en te herinrichten. Dit was wel nodig. De tassen vol met spullen uit het kastje van Nigila (waar de zekeringen achter een plank verstopt blekend) werden ook weer terug gezet. Even een doekje overal over. Dan nog even een was aan zetten en zo de camper heeft ook weer even een opknapbeurtje gehad.
Het weer is schitterend. De bergen helder in zicht. Het is zo helder, zo helder is het zelden in Oostenrijk. Dus ik hoop nog even dat we naar een lift gaan. Maar het is ook nog eens een feestdag vandaag, dus de bussen zullen ook wel zondagdiensten draaien. Dus blijven we rustig op de camping. Ik schrijf weer alle foto’s weg, werk het dagboek bij en we zijn weer bij.
Vlak voor het eten even overleg. Daar alles echt ver weg is hier en de camper het echt zwaar heeft naar boven. Zaterdag 92% regen voorspeld wordt en zondag 99% regen voorspeld wordt, hebben we in overleg besloten om morgen te vertrekken. Maar dan wel op vakantie tempo. Niet in 1 streep naar huis. Als we iets leuks zien, dan pikken we dat gewoon mee en zien wel waar we eindigen die dag. We gaan ook geen hele dagen rijden. We zouden woensdag thuis komen, dus hebben 5 dagen om thuis te komen.
We eten wraps belegd als pizza’s. Het is wel lekker, maar vulde ook erg. Dus iedereen heeft er slechts 1 op en het aanrecht was gelijk puinhoop de luxe. Na het eten dus even aan de schoonmaak terwijl Timo af wast.
Zo meteen nog even een spelletje doen. Daar de wifi hier gewoon niet echt werkt, wordt het dagboek pas weer later geplaatst. Ik hoop dat we morgenavond, waar dat ook zal zijn, geluk zullen hebben en goede wifi zullen hebben.
Hier gaan er morgen veel naar huis rijden, dus onze hoop dat dit op de andere campings onderweg ook zal zijn en er plek is op de campings waar we de komende dagen zullen stoppen.
We willen morgen in ieder geval nog een Klamm (oftwel Schlucht) bezoeken. Wordt vervolgd.
Wij gaan nog even rummyen, Bis Morgen!